Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tankar omkring julens köphysteri..


Köphysteri..

Sorgligt hur människor
stressar före jul..
hysteriska köer
bara för att spendera..
för mycket vill ha mer
gärna ännu mer mer mer..
många blir som Kalle Ankas farbror
djupdyker i alla sina prylar
utan själsligt innehåll..
självklart applåderar köpmännen
åt allt detta
för vinst är ju vad dom vill ha
inget annat..
pengar pengar pengar
är det enda som hägrar....












mare








Fri vers av mare VIP
Läst 264 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2009-12-18 17:02



Bookmark and Share


    Annika J
Visst har du rätt!
2009-12-18

  walborg
Håller med till fullo - bara så sorgligt att se all denna stress som förstör och förkortar livet och gemenskapen.
2009-12-18

  Larz Gustafsson VIP
Julen är en vidrig högtid.
Jag anser att den vore lika avskyvärd även om folk inte köpte ett dugg.
Den har hedniska rötter.
Ordet "tomte" t ex kommer från ett ord som betyder "gårdsgud".

Saturnalierna firades den 25 december i antikens Rom till solgudens ära, något som "kristnades" av den avfallna kyrkan.

Sådant struntar kristna i och anpassar sig gladeligen efter denna tidsålders väsende.
Skrämmande!
2009-12-18

  En strimma av guld
Sant o obehaglig syn att se hur det helt galet köps och köps, när det egentligen är gemenskap och kärlek vi mår allra bäst av.
2009-12-18

  aol
så sant
2009-12-18

    HELA
bra om sånt jag hatar
2009-12-18
  > Nästa text
< Föregående

mare
mare VIP