Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lägg ner allt olönsamt!



liberalismen ska segra
(lägg ner allt olönsamt)

över fattigdom och bidragstagare
(alla ska arbeta)

befria dem alla från beroende
(skapa arbete själv)

"eget ansvar", är det nya vaccinet
(skyll inte på andra)

som gratis ska spridas i välfärdslandet
(du är din egen välfärd)

vaccinet innehåller inte kvicksilver
(nej, maktlösa droppar)

utan mer, en kvicktänkt ide
(hur du ska leva utan att märkas)

som ska lyfta dem alla ur misärens klor
(den du skapat själv)

de ska lära sig leva
(utifrån högerpolitiken)

på det de redan har
(exixtensminimum)

och har de inget
(leta pantburkar)

får de sluta leva
(God Jul!)




Fri vers av L.byström
Läst 223 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-12-19 23:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

L.byström
L.byström