Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Grisen är klok..

Julskinkan snart
på borden stå
då skall den ätas
av ``kannibaler rå``
tänk så sorgligt
att vara en gris
bli lagad i jultid
på heta spis..
många dom lider
för kloka dom är..
känner nog på sig
att något är när...











mare




Fri vers av mare VIP
Läst 263 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2009-12-20 14:43



Bookmark and Share


  Lavinia Röd
Ja, stackars alla grisar! Det finns så mycket annan vegetarisk god mat att äta, ..Asätare är vi människor rent generellt i alla fall....För inte många äter det djur de själva dödat...
2009-12-20

  mare VIP
Litet tillägg : Jag kallar folk som äter kött
för ``kannibaler`` ``säg det med ett leende, och med en glimt i ögonvrån `` :)
2009-12-20

  lodjuret/seglare VIP
kannibalism är när någon varelse äter någon av sin egen art, ett lejon kan alltså inte kallas kannibal om det äter av någon annan art, likaså grisen bara om den äter gris eller människan bara om den äter människa.
2009-12-20

    baruk
Ja, stackars du gris
så klok och vis
som nu blir skinka och fett.
Och grisafötter och korv och späck
av stackars gris är berett.
Din knorr har slokat för längesen
och grymten ej höres mer här.
Du stackars gris, vilket öde för en
som aldrig gjort någon förnär
2009-12-20

  Larz Gustafsson VIP
Kannibal är man bara om man äter människor.
Jag äter gladeligen skinka.
2009-12-20
  > Nästa text
< Föregående

mare
mare VIP