Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att vara ute i god tid för att boka efterlängtad resa, kan visa sig vara osäkert, då oförutsedda förändringar kan ske och sker.




SJ - Tur att det finns omtänksam personal

 

Ett och ett halvt år har gått
sedan senaste besöket hos dottern
Nu är det dags igen
efterlängtat
noga planerat

Biljetterna hade kommit
tiden välvald, dag och klockslag
Så kommer oroligt samtal
från dottern som frågar
om pappa har hört

Det hade han inte
lotten föll på mig att kontakta SJ
Jo det stämde
inga X2000 kan ta
ombord rullstol

Flera timmar senare var det klart
nya tider med rullstolsplats
Nu skulle Riskfärdtjänst
informeras om tågbyte
och prissänkning

Man ifrågasatte
personliga assistentens
inblandning i ärendet
som SJ skulle sköta
Förvirring uppstod

Till slut klart, då kom nästa bud
på tåget hem visade det sig att
rullstolsplatsen var upptagen
Tidigare tåg ej bra, för dotterns
planering av efterlängtade besöket

Senare tåg ej bra
Hemkomst mitt i natten
efter lång dag
Lösningen blev taxi
från dörr till dörr

Tack SJ!

Ankomst till Göteborgs central
i god tid, nya biljetten knappades fram
rullstolen rullades ut på perrongen
inväntade konduktörens bistånd
att sköta liften

DEN FUNGERADE INTE PÅ PERRONGSIDAN
däremot fungerade den andra liften
Väntan igen
mobil lift rullades fram
rullstolen rullades på

Så svårt det var att
angöra liften i höjd- och sidled
Så svårt att rulla ombord
rullstolen, som lyftes
den sista biten

Konduktören berättade
att i framtiden skulle
alla IC tåg bara erbjuda
manuella liftar som
stationspersonalen sköter

Inför resans slutstation
efterhördes om sådan lift fanns
Det gjorde det inte
tåget rullade in
till "fel" perrong

Påstigande fick brått att byta
till rätt perrong
Rullstolen rullades ut
via "fel" lift till "fel" perrong
Ut till vacker vinterdag

STORT TACK

SJ:s UNDERBARA PERSONAL!

 

© Gunilla N
    091220

 




Fri vers (Fri form) av Gunilla VIP
Läst 268 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-12-20 15:52



Bookmark and Share


  aol
fin ironi
2010-01-07

  Annmargreta
Samma lika!!!!
2009-12-22

  Hans Christian
Vass ironi !
2009-12-20
  > Nästa text
< Föregående

Gunilla
Gunilla VIP