Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Katakombernas galjonsfigurer


I katakombernas byggdes
saltvattenstatyer med oläsliga anleten,
benlösa med bakbundna armar
och stumma sandstrupar

endast en svag rörelse bakom slutna ögonlock,
vittnade om att hoppet ännu viskade i stenstodernas kamrar
eller kanske det bara var en imagniär vindil som letat sig in?

Kanhända var det
hoppet som grävde sig genom de underjordiska gångarna
det sista avlämnandes,
slutliga försök att väcka de halverade.




Fri vers av _Mian_
Läst 390 gånger
Publicerad 2004-06-23 20:51



Bookmark and Share


  Rachel Roth
en tung dikt...mycket vackra bilder...dock smärtsamma även om hopp antyds
2004-06-23
  > Nästa text
< Föregående

_Mian_
_Mian_