Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
det får vara slut med bomber


nyårseld

nyår och fyrverkerier
nyår och smällare
ett antal män (!) kommer att mista händer
några andra fördärvar sin syn
och lomhörda blir ytterligare andra

men här ute hos oss är vi trötta på sprängämnen
det lämlästas fullt tillräckligt redan därute i världen


vid tolvslaget natten till tvåtusentalets andra decennium
tänder vi en eld helt enkelt
en eld som doftar näver
en björkvedseld

och med mytiska flammor från en brasa
lyser vi upp i mörkret
och hälsar stilla världen och alla vänner

inte minst de på poeterpunktsesighten




Fri vers av Ingmar Hård VIP
Läst 308 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-12-31 18:04



Bookmark and Share


  Berit Robin Lagerholm VIP
Underbar text med budskap. Blir så glad över din eld före allt annat vansinne. Fint
2010-01-02

  Akke
Pangbra!
2010-01-01

  bluescat
Tänkvärt...och kan känna doften av elden..Gott Nytt 2010!
2009-12-31

  bluescat
Tänkvärt...och kan känna doften av elden..Gott Nytt 2010!
2009-12-31

  Monika A Mirsch VIP
en eld som doftar

sänder jag dig; däri ligger mycken växtmöda inbäddad, flera decennier och allt för vi vidare - du och jag och skrivare från hela världen

gott nytt år
2009-12-31

    ej medlem längre
så varmt och enormt självklart det är
KRAM
2009-12-31
  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP