Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

killen med blåstickad halsduk

ibland orkar jag inte
då sätter jag mig på ett café
och låtsas att personerna där skulle vilja känna mig
dricker earl grey utan att spilla i biblioteksboken
inget rinner över, nej nej
för jag är ju nån som de vill lära känna

jag stirrar ut genom glasrutan och tänker
att världen där inte rör mig
att rutan gör mig osynlig
och jag orkar inte tänka att jag
kanske ändå är det

min läppstiftsmun skulle kyssa röda märken
i luften,
förseglar orden som jag så uppenbart
inte orkar säga
för då brister kanske jag
och inget ska rinna över, nej nej

min biblioteksbok skulle ha en intressant titel
så vacker att jag också får en bit
av dess skönhet,
killen med blåstickad halsduk som också alltid dricker
earl grey
skulle ta sig för pannan och
säga att
herregud!
vad jag vill ha dig
den där fantastiska titeln fick mig att plötsligt förstå
vad du handlar om
snälla bli min!

så skulle han säga
han med blåstickad halsduk
bara jag hittade rätt biblioteksbok

och jag skulle inte rinna över
för världen där ute
rör inte mig




Fri vers av blomsternätter
Läst 358 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-01-01 14:27



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Nickar igenkännande, det har hänt att mina tankar rört sig i liknande banor, jag tycker du fått till texten riktigt bra.
"rutan gör mig osynlig
och jag orkar inte tänka att jag
kanske ändå är det"
2010-01-01

    ej medlem längre
Väl skrivet
om det imaginära
livet
som om
om
skulle gräset alltid
vara grönt

känslig hand
speglar
dröm
och isolering
2010-01-01
  > Nästa text
< Föregående

blomsternätter