Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

en jävla massa tur

ingens axlar klarar en jordbävning
så heller inte
mina

jag vet.
ingen jordbävning här,
inget epicentrum som
ersätter gryningen.

jag vet:
jag orkar.
ligger inte högt på min lista men
jävligt högt på andras,
jag har ju till exempel aldrig
dött eller
inte fått chansen att leva,
aldrig haft en kropp där den
inte ska vara,
inga handformade blåmärken
har prytt mig.

jag vet!
jag älskar mitt liv.
men ni säger att
alla par grälar,
alla par
har sina nedåtgångar.

så kan ni inte bara erkänna att
det är mörkt och svårt
(ibland flera år)
även om
jag har en jävla massa tur?

kan ni inte bara erkänna
att kalla ögon och
att förlora honom
kan räcka
för att jag ska längta bort.

jag lovar,
jag ska göra er stolta
och bli lycklig.
men ibland kan det faktiskt
vara så mörkt och svårt
att jag bara inte
klarar av




Fri vers av blomsternätter
Läst 416 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-08-21 01:44



Bookmark and Share


  Bobby
Den största pressen någon kan sätta på någon annan människa är att säga:
"Men jag vill ju bara att du ska vara lycklig..."
Vem klarar det?
2010-09-05

  stefan.g
Gillar framför allt överskriften..Tack för läsningen.
2010-08-21
  > Nästa text
< Föregående

blomsternätter