Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Marie Antoinette

Marie Antoinette
passade inte i matsalen
mest för att
porslinshänder inte kan möta sin
överman i tallrikar

jeansen klädde henne inte,
franskan lät inte
svensk
men ögonen var desamma
som vilade på Versailles,
som vilade på oss

Hon tog min säng,
ingen drottning i extrasängen
och trots att hennes drömmar
kom från annat håll,
gjorde de sällskap med mina
i natten

inte längre bundna av
en drottnings tyglar

Marie Antionette passade inte
i matsalen,
men vem sticker inte ut
med jeans och
pudrad peruk




Fri vers av blomsternätter
Läst 344 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-01-24 20:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

blomsternätter