Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

en hjälpande hand

hennes förut fattade meningar tjuter
mellan mina örons trumpeter

ett rått skratt i den råa vinden
slår som pinnar mot min självkänsla

du är ingen, sa hon igen, och igen
utan ens en min på sitt påklistrade leende

sluter mina öron med distans
vänder mig om i vinden och går

dina ärr lyser igenom dina hårda ord
som du effektivt försöker reproducera

men mina ögon uppfattar dina ekon
som rop efter en hjälpande hand

Min tystnad är tydlig

handen är öppen




Fri vers av Fredric
Läst 563 gånger
Publicerad 2005-10-26 08:48



Bookmark and Share


    Shadow
Grymt...bra...och så väldigt sant!
Det är alldeles för ofta som det sagda är
motsatsen till vad man egentligen vill, fast
man vet att det stöter bort.
Endast den starke klarar av att ändå hjälpa...
2005-10-26

  Sanningsägaren VIP
Denna är stark.. gillar dina särskrivningar i början som "hjälper till" att ge oss ännu fler tolkningsmöjligheter. Den känns naken och utlämnande, berör mig. Vackert!
Får känslan av:
"Dra åt helvete! Men kom tillbaka!"
2005-10-26

  Nichlas
Mycket vacker dikt ! Bra skriven och ger ett underbart budskap
2005-10-26

  ingen alls
Kanon bra. :)
2005-10-26

  Magnus Mojo Olsson
Oj den kunde tolkas på två sätt i slutet.
Hjälpande hand? eller slå med öppen hand?
...
2005-10-26
  > Nästa text
< Föregående

Fredric
Fredric