Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

köksmiljö


det var tyst ett tag
bara porslinet talade

och radion




Bunden vers (Haiku) av Hans w-art Westlund VIP
Läst 975 gånger
Utvald text
Publicerad 2005-10-26 11:56



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Oj! jag som inte ens märkte att dettta var en haiku? jag fann inga som helst tvång eller begränsningar i texten, mycket snitsigt. Fast jag föredrar den som vanlig poesi, vilket jag personligen kategoriserar den som.

Tjenixen!
2005-11-06

    ej medlem längre
mycket typisk hemmakänsla, vacker. Det känns verkligen som en hemma hos svensson situation, och du speglar den lite lustiga i sin småa tristhet, svenska "köksbordsvanan". Fast nu förnyas ju allt, så dettt akn vara en fin påminnelse om gamla tider och äldre människor kan säkert gärna uppskatta detta. ;)

Mvh
2005-11-06

  Chinaski
En fin vardagsbild, med elegant språk. Nice touch bildmässigt (och rytmiskt vid recitation) att sätta ner den sista raden, det höjer hela dikten ett snäpp. Inte långt från en femma, men hade kanske behövt en mer oväntad vändning i slutet.
Märkar att jag tillämpar något slags relativ betygsskala här, för många skribenter hade detta definitvt varit en femma, men den aktuelle upphovsmannen förtjänar en något hårdare bedömning.

Haikun lyckades definivt väcka mitt intresse att läsa hela texten.
2005-10-27

  Saga-Sofia
Ja, den här var riktigt riktigt bra. Så få ord, men så många bilder. Plus i kanten.
2005-10-26

    carimba
å det gör den... som det så ofta gör när du skrivit längre texter finns det verser som kan stå alldeles för sig själva, fast det kan inte hjälas, jag ser honom nog i alla fall )
2005-10-26

  Cris
Så fridfullt det låter..härligt liten dikt
2005-10-26

  Propella
Jag vet inte hur du gör det, bara att du gör det.

Tar en hel verklighet till tre rader och får mig att läsa det om och om igen, för att inte missa något av alla nyanser.
2005-10-26

  kath
en härlig bild av vardagens magiska stunder, när vi fyller livet med det självklara och vilar i våra tankar, så blir den här texten för mig
2005-10-26

  Per Rydberg
Tack för att jag får läsa dina sparsmakade men talande ord.
2005-10-26

  Daniel_78 VIP
håller med
går verkligen lätt att se framför sig,
bara du tillhandahåller orden
2005-10-26
  > Nästa text
< Föregående

Hans w-art Westlund
Hans w-art Westlund VIP