Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
100-ordsHistoria # 024. Påbörjar just Kafkas Amerika [Den Försvunne] förunderligt nog första gången i livet. Har läst så gott som allt av K utom denna.


AmerikaKafka, part I, Förvirrande Ankomst

 

 

 

 

 

 




Under hela den ändlösa överfarten hände ingenting. Det var först när K kom fram och fann hur han glömt sitt paraply ombord som han fick bråttom. Åter ner i båten upptäckte K hur gott om hytter och korridorer som alldeles gått honom förbi. Fartygsorkestern kom nedmarcherande och vemsomhelst kunde redan ha tagit hans resväska, just kvarlämnad uppe på däck. I sin ensamma förvirrelse var K en uppenbar måltavla för vilket möte somhelst. Eldaren ville plocka med honom till stadens personalkontor som ett gott öra. Världen utanför rymde ännu fler blickar än moderskeppet just uppvisade. Sinnesfriden var hjälplöst bortblåst. K försvann.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

["...bakom allt detta stod New York med skyskrapornas hundratusen fönster och iakttog Karl, ja, i det här rummet visste man var man var."]

 

 

 

 




Prosa (100-ordare) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 296 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-01-08 18:44



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
Gillar skarpt, som det heter -
2010-01-08

  Nanna X
ha! kul ide! påminner starkt om "101 filmer du INTE måste se innan du dör" (i seriestripsform).
2010-01-08
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP