" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mer eller mindre ett referat av David Finchers film THE GAME (-97) med M.Douglas som den oberoende man som "hela världen använder som spelpjäs" i San Francisco. Viss spoiler-varning!




Spel på Riktigt (100-ordsHistoria # 025)





Miljonären har fullaste kontroll över sitt liv. Ändå låter han sig lockas att sätta hela tillvaron på spel. Sin dyrbaraste arbetstid och oåtkomliga personlighet skänker han åt arkitekterna som konstruerar spelet. Firman är kryptiskt förtegen om kontexten. Frågeformuläret omvandlas till en matris med hela verkligheten i sig. Människorna miljonären möter är socialt existerande skådespelare. Först tror han bara några få har anlitats att oväntat dyka upp, spontant spilla soppa på hans kostym. Härvidlag vidgas härvan. Flera kommer skada honom, flera kommer rädda honom. Aktörerna skördar miljonärens undermedvetna önskningar och skuldkomplex. Stenansiktet får successivt förvirrat liv. Varje emotionsexplosion är skräddarsytt förutsedd.

 

 

 




Prosa (100-ordare) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 314 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-01-09 13:17



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
Har sett filmen, och vet, att ett referat av densamma inte är det enklaste! Tycker du har lyckats någorlunda, men visst är det ett par ofattbara vändningar där i slutet (av filmen)?!
2010-01-09
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP