Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bruno Liljefors (1860 - 1939) Kråkor


På Riddarfjärdens is

Se! Kråkorna flockas
på Riddarfjärdens is
där ligger ett kadaver
ett kadaver att hacka
föröda och förtära
tills benen blott är kvar

Se! Kråkorna flockas
på Riddarfjärdens is
De samlas kring kadavret
av en flicka som nyss dött
Det var hon som trodde
alla mänskor om gott
och gjorde som de sa
Köp aktier! Välj fonder!
Privatisera! Bli fri!
Köp hus och bostadsrätt
för i paradis vi lever

Se! Kråkorna flockas
på Riddarfjärdens is
På Stallmästaregården
där skränar de fina
Det är henne de äter,
hennes mjälla mjuka kött
som de nyttjat och skändat
De skålar för de dumma,
de som gick på bluffen
Ja, skål för dig, du flicka,
du som gjorde som vi sa
när vi sa åt dig spela
på marknadsrouletten

Se! Kråkorna flockas
på Riddarfjärdens is
Nu bryter de upp taffeln
och tar jeepen hem till gårn
Den stora gamla herrgård
med vars hjälp de tvättar,
dessa gangsterjunkrar
med lagen på sin sida,
de pengar man snodde
från henne som skyddslös var

Se! Kråkorna flockas
på Riddarfjärdens is
Det finns nåt du ska veta
Det är att de på herrgårn
i mossgrön väst och stövlar
i karriärdräkt med pärlcollier
de kommer snart åter
för reglerna de skrivit
gäller enbart för frälset
som redan har allt givet
och inte för oss andra

Se! Kråkorna flockas
på Riddarfjärdens is
där ligger ett kadaver
ett kadaver att hacka
föröda och förtära
tills benen blott är kvar




Fri vers av montaigne
Läst 1017 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-01-09 17:23



Bookmark and Share


  kärleks ängel
inblick i det små utsatta!!
2010-01-27

    Erika H
Ja du, det är en stark känsla du förmedlar här. Skriver på ett vackert sätt om ett innehåll som gräver sig in och får en att må illa.
Att vara skyddslös, oskuldsfull och tillitsfull, är det ett brott? Med ett gott hjärta riva ut det ur sig själv utan att veta. Ett öde som är värre än att bli medvetet flodd.
Flödet flyter fint framåt. Jag läser och vill egentligen inte att texten ska ta slut.
Mycket givande läsning.
2010-01-10
  > Nästa text
< Föregående

montaigne
montaigne