Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
till melodin "Gammal fäbodspsalm"


alfahonan

1.
hon är varg och vandrar ensam i sin skog
under månen ylar hon

ödsligt ekar tjuten från ett alfadjur
bland gran och fur

hon väntar svar från sina barn i natt
men sorgligt ohörd ropar hon

det har kommit männskor in i hennes land
och dödat dom.

2.
hon är varg och ylar på ännu en stund
under månen sitter hon

mycket svagt ett eko når till henne fram
en annan varg!?

hon lyssnar ivrig, var det sant till sist?
ett svar, då är jag ej allen!

och hon skyndar genom snön mot ylets rum
där finns en ann!




Fri vers av Ingmar Hård VIP
Läst 305 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-01-11 19:39



Bookmark and Share


  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Underbart skaldat! :-)
2013-06-03
  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP