Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ännu en metafor…


Skor som satt sina spår

Tänker på dina skor – de nya du vet…
Såg dem bara som hastigast men i mitt minne har de etsat sig fast
Tänker på klyschor som;
”Det är skorna som gör mannen” eller
”Somliga går i trasiga skor”…
Tänker på Askungens lilla glassko och på Mästerkatten i stövlarna
Tänker på oss…
På vägen vi går parallellt men ändå så nära…
I varsina skor

Kanske vill jag egentligen bara gå i dina skor
Eller dina fotspår…
Kanske vill dina skor påminna mig om min egna…
Idag bär jag varma Highway – ska man lägga några aspekter i det?
Undrar vad dina skor heter - alla skor heter ju något
Säg mig vad dina skor heter och jag ska säga vem du är…
Är det så enkelt?

Kanske heter de; Master, King eller Lion
Wave, Easy or Go
Kanske har jag bara inbillat mig dina skor
Tror att de var mörkt mörkt blå eller kanske svarta
Har för mig att de hade ett spänne i silver eller pärlemor
Kanske jag bara tyckte mig se en spegel på dina skor
för att jag ville - och vill se under ytan…
Jag vill kanske SE dig så som i gyllene skor.
Som en kejsare och konung i mitt lilla rike.

Ta inte av dig skorna även om jag en dag ber dig
Barfota fötter kan medföra vissa risker
Jag kommer aldrig trampa dig på tårna
men en tvagning kan smutsa ner mer än att rena
En lärjunge bör nog hålla sig ifrån mästarens fötter…
Tänk att ett par skor kan skapa sådan turbulens
Att ett minne kan väcka så många tankar
Snälla stilla denna min längtande önskan
och
SÄG MIG NAMNET PÅ DINA SKOR










Fri vers av Carola Jeryd
Läst 461 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-01-15 23:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Carola Jeryd
Carola Jeryd

Mina favoriter
1500 dagar-nånting
för