Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En 20-årig pojke, Emra Gezer blev i Ankara av en pensionerad polis nyligen skjuten på en restaurang när han började sjunga på kurdiska. Han hann bara till "Eld i mitt hjärta" innan han kallblodigt mördades.


Eld

"Eld i mitt hjärta
som brinner"

Jag ska sjunga istället för dig.
Jag lovar, jag ska fortsätta din sång.
Eld i vårt hjärta!
Eld i vår by, i vår skog, i vårt hem.

Kulor och bomber regnade
på vårt folk
aldrig slocknar elden
i vårt hjärta.

Jag lovar
jag ska sjunga i ditt ställe.

Du har sjungit hälften,
nu ska jag sjunga resten.










Fri vers av ZARIFE DEMIR
Läst 192 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-01-19 12:13



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Ned med den turkiska terrorregimens förtryck!
2010-01-19
  > Nästa text
< Föregående

ZARIFE DEMIR
ZARIFE DEMIR