Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till alla er som förlorat någon till drogen.


Kronblad mot marken

Var inte rädd
Glöm ej heller
Skäms ej heller
Ditt hjärta lider det värsta lidandet världen har att erbjuda
Du har förlorat ditt barn till en drog
Nu finns inget kvar att förlora
Nu har du förlorat allt

I ditt hjärta lever den väldigaste sorg
Det är en stor sorg att förlora en son eller dotter
Skäms inte glöm ej heller
Du har nu förlorat ditt älskade barn
Ett barn dödad av drog
Sedan står nästa barn eller barnbarn på tur
Skäms inte för att ditt barn dog
Den som ska skämmas är den som tjänar smutsiga, blodiga pengar
Den som dödar, tar ungdomars liv
Föräldrar, skäms inte
Stadsminister, läkare, städare, arbetare, bonde eller världshärskare
Alla ni
Skäms inte för att ditt barn dog av en drog
Det är en världsepedemi

Glöm inte att du kan göra något

Skäms inte för att du förlorat
Du bär världens tyngsta sorg med ditt urholkade skelett
Med din darrande kropp
Ibland vet du inte om du lever eller är död
Ditt liv saknar nu mening
I vår värld finns många mördare
Det är de som ska skämmas
De dödar de tusental ungdomar de lever på
Mördare med blodiga händer och gift i fickan
Delar ut drogen likt godis
När barnet köper drogen ser de på hur hon dör och letar sedan nästa byte
Giftmannen tar med sig giftet till skolgården
Gården för barns lek inte drog
Blodspengar
Mördaren försörjer sig på detta vis
I huset brevid dör nu en ungdom

Ett vackert träd
Med vackra blommor
Som fallit till marken

Ungdomar som likt skuggor
Även de faller till marken

Ljudet av gråt blir allt högre i hemmen
Giftmannen kommer på likgiltigt besök
Till den sörjande familjen
Beklagar sorgen som vilken gäst som helst
Visar varken skuld eller skam där han sitter med de andra
Med giftet i fickan
Letar nytt byte
Med svart hjärta
Omänsklig
Älskar pengar mer än människor

En dag förlorar han själv någon när och kär.



Zarife Demir, 2007, Stockholm













Fri vers av ZARIFE DEMIR
Läst 424 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-04-02 20:02



Bookmark and Share


  Anna*
Så svårt... tack för din text
2010-04-03
  > Nästa text
< Föregående

ZARIFE DEMIR
ZARIFE DEMIR