Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

tolkning av Sauna, en nutida finsk skräckfilm, som utspelar sig i sena 1500-talet (föregångaren hette JadeKrigaren, närmast asiatisk)




SAUNA, nordmarkernas Spöke (100-ordsHistoria # 027)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Varför syns plötsligt flickan mitt i skogen?

Vilka myrmarker skall tillfalla Ryssland respektive Sverige?

Varför fann aldrig gränsdragarna varandra?

Bär krigaren världens första glasögon?

Lämnades flickan instängd i matkällaren?

Kände hederlige brodern begär till ungen?

Kunde han därför misstänka den ohederlige brodern?

Flyter blodet i samma å två gånger?

Är Helvetet ett ställe utanför Guds närvaro?

Vad är det mystiska templet mitt i tjärnen?

Är det en bastu?

Ville kungen bygga slottet av smuts?

Skyddar smutsen från insyn?

Finns någon väg ut ur byn?

Varför for brodern aldrig tillbaks och släppte ut ungen?

Varför slutar inte flickan dyka upp?

Jo.
















Prosa (100-ordare) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 328 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-01-21 02:43



Bookmark and Share


    prima donna
vojvoj nåmen int har ja jo sett filmen men se sauna dä kan ja.. vilket av många int oppleves som ett rent nöje snarare kanske en skräckopplevelse, ja ett rent hellvete
2010-01-21
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP