Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Utan kappa fryser man

Säg mig vad
Som är rätt och fel
Berätta hur
Jag ska bli hel

Ge mig en ledtråd
Om var jag ska hitta
Pusslets sista del
Och var den ska sitta

Var är vägen
Som jag såg helt klart?
Var är solen
Som sken så underbart?

Så enfaldigt kanske
Att tro att lyckan är all
Utan skyddskappan
Blir realiteten så kall

Sommardoftande
Kvittrande drömmar
Förbyts så lätt
Mot sår som ömmar

Upplys mig
Jag förstår inte alls
Mot verkligheten skriker jag
Vad falls?

Jag fryser
Värm mig igen
Vågar jag le?
Blir det bättre sen?




Fri vers av Alive
Läst 169 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-01-22 22:47



Bookmark and Share


    baruk
Detta stora VARFÖR som genomsyrar hela tillvaron! Vi får inte veta, så länge vi lever på jorden. Tyvärr. Men vi måste få ställa frågorna.
2010-01-22
  > Nästa text
< Föregående

Alive