Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag svär åt dig, Gud

Ser du mig, Gud 
hur jag ligger på knä?
Ser du mina tårar
känner du min smärta
min förtvivlan
rädslan?

Jag ber dig, Gud 
ta mig
Lämna honom
därhän
låt honom leka
vara sorglös
frisk och lycklig.
Låt honom leva i
barndomens lyckliga
ovisshet

Känner du, Gud
känner du hur
panikens vågor
sköljer bort
all glädje
i mitt inre
hur jag tror att
du straffar mig?

Trivs du nu, Gud
när jag ligger
skadeskjuten
när jag inte längre orkar
inte längre vill le
när jag nästan
ger upp?

Jag tycker inte om dig, Gud
inte idag.
Du förlåter mig
det har jag hört.
Bevisa nu
att det stämmer
att du är
allsmäktig

Ge mig något, Gud
Ge mig ro




Fri vers av Alive
Läst 256 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-02-04 11:04



Bookmark and Share


  Anna*
Det är skönt att träta på Gud och utgjuta hela sitt hjärta, och varför skulle vi inte göra det - han vet redan allt vi tänker och känner. Det är ärligare och bättre och ger honom en chans att bevisa för oss att vi är dyrbara. Vägen till förändring kan däremot vara svårare än vi tror för ibland innebär det att vi behöver ta oss bort från något som är skadligt och det kan vara väldigt svårt.
2010-04-03
  > Nästa text
< Föregående

Alive