Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Måla...måla...


Livets tavla


Man drar ett streck i sänder
ibland man tvår sina händer
Vissa ränder går aldrig ur
trots att man harvar i ur och skur
I svartvitt och i färg
målar man sitt Harmagedonberg
Vissa dar flyter färgerna lätt
däremellan går ingenting rätt
Man skrapar, målar om och gnider
tills tårarna i ögonen svider
Man får aldrig, aldrig ge upp
eller skärskåda sina fel under lupp
Plötsligt ser man en ljusning
man målar igen med förtjusning

Intuition samt praktisk erfarenhet
år målningens hela hemlighet
Om man backar lite då och då
ser man lätt var skåpet ska stå
Ibland är det bra med en förlaga
särskilt om man andra önskar behaga
Det bästa är att måla med känsla
om man någon ska lyckas fängsla
Ingen tavla är perfekt
men unik också med defekt
I stunder av tvivel och vånda
man färgad terräng noga får sonda
Det är först när tavlan är klar
alla frågor får sina svar












Fri vers av Carola Jeryd
Läst 331 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-01-22 23:49



Bookmark and Share


  KristinaE
kloka ord att lägga i livets resväska - gott poetat
2010-02-10

    Jan Cederlöf
Jaa....jag bockar och bugar som vanligt.Rim och allt flyter på, i en bra rytm.Konst äro hårt arbete, men här flöt det på ordentligt...
Bra!
2010-01-24

  lodjuret/seglare VIP
en alldeles bedårande text om livets villkor, dock vill jag ha en mening med i laget om det där spännande undantaget, att även om man ibland kan få svar på sina frågor är det inte säkert man vill titta i facit för att se precis alla (svaren), något litet vill man ju lämna åt fantasien också, men det där om känslor är juste, att lägga ner sin själ i det man har för händer och att duken kan representera allt möjligt i livet, även en älskades hud...
(stod att läsa mellan raderna, tycker jag nog)
fyra blomsterkvastar har texten förtjänat, kära vän
2010-01-23
  > Nästa text
< Föregående

Carola Jeryd
Carola Jeryd

Mina favoriter
1500 dagar-nånting
för