Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till minne av en barndomsvän. Han försvann en sommarnatt.


Fjärilen som flög vid kistan, var det du?

Jag träffade din bror inatt. Sprang på honom i Folkets park och det svartnade för mina ögon. Jag föll handlöst. Bröt ihop. Inte inför honom men inför mig själv och alla andra. Var först då som jag förstod. Att du är borta, finns inte längre kvar.

Tog bilen ut till olycksplatsen idag. Åkte ensam. Lade en vit ros och ett kort på marken precis där ditt hjärta för sista gången slog. "Vila i frid" försvann snabbt i mängden av andra ord på andra kort. Tillsammans jämrade de sig i tystnad.

Med ett fingrar rörde jag det avskalde trädet. Stammen så brutalt flisad och en speta trängde genom min hud. En droppe blod på vita rosenblad. Hjulspåren lika svarta som det mest definitiva. Du är borta.

Bara ditt ansikte står nu inramat här. Du ler och jag minns när kortet togs.






Ska aldrig glömma.


Dig.




Fri vers av malin...
Läst 365 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2010-01-25 18:15



Bookmark and Share


  © anakreon VIP
En vackert om än sorgset målad ordbild.
Applåd med svarta band.
Carl-Erik
2010-01-27

  kärleks ängel
så underbart vacker!!!
2010-01-27

    sårosa
kan inte förklara just nu, men det är väldigt fint skrivet detta . rubriken är perfekt!
2010-01-26

  Niclas Petersson VIP
En kärleksförklaring till en saknad vän... sorgset och vackert.
2010-01-26

  Mr Lindemann VIP
Utan sentimentalitet
nyktert konstaterande

med ord som ger sig in
lugnt och varsamt i ens inre
gör att jag blir berörd
2010-01-25

  Blowingbubbles
Du har fångat sorgen på ett väldigt vackert sätt.
2010-01-25
  > Nästa text
< Föregående

malin...
malin...