Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

EN CYNIKERS BIBEL

I en vansinnig repertoar av hyvlade sanningar, står jag ensam och blickar ut mot den samling människor som redan infekterats av propagandan.
Villkorslöst är ett ord som sakta suddas ut i vokabulären, och kraven att klara det omöjliga är vardagsmat för de empatiundernärda slynglarna.

Vi kommer inte att finna en utgång så länge vi aldrig går in...Vi står ju där med resignerade miner och bräker ut vårt missnöje till en skara fylld med självisk dövhet.

Kan du hitta fram till ett slutmål, som kommer du snart inse att du är förföljd av parasiter, som bara inväntar på din lilla kvarvarande godhet.

Vi låter oss sakta sjunka ned i ett träsk, där vi delar vår mättade tillvaro med fragmatuggande medmänniskor. Alla har en tanke kvar i hjässan, och det är att vid första bästa tillfälle hugga dig i ryggen för att övertaga din plats och din betydelse.

Skådespelet tar aldrig slut.
Men det gör du!

Nyttjandet är en grundlag.
Utnyttjandet är dess verktyg.

Vi skall frenetiskt övertaga andra människors kunskap och nyttja det ihop med vår egen framgång.

Och likt ett mantra trummas budskapet fram i ditt huvud!

- SKYDDA DIN RYGG
- GÖM DIG BAKOM NÅGON ANNAN
- VÄNTA PÅ BÄSTA TILLFÄLLE

- EN REDAN SKADAD ÄR BÄTTRE SOM DÖD

Skådespelet tar aldrig slut.
Men det gör du!

Och då axlar någon annan dina livsverk med sina egna initialer...




Fri vers (Prosapoesi) av Max Poisé
Läst 233 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-01-27 15:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé