Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Avslutar just Kafkas Amerika [Den Försvunna]. Bland det sista som jag ännu inte hade läst av Kafka, fast kanske den jag tycker allra bäst om. Här en mixad spegling av historiens mittparti.




AmerikaKafka, part II, i franskt grepp


(100-ordsHistoria # 028)




Medan K icke fann frukosten lånade fransmannen korv ur dennes resväska. Snokeriet förargade K som uppsade bekantskapen. På hotellet blev K kvar som hisspojke. Efter en minuts oanmäld frånvaro åkte K ut. Det hjälpte föga hur han behövt hjälpa irländaren ej ramla. Ty försupna vänner skvallrar om egna belägenheten. Förste-portieren stängde närapå in honom bland andre-portierernas sisyfosarbete. K glömde sina identitetshandlingar där han omöjligen kunde visa sig mer. Lagens väktare nosade upp sjunkande ryktet. K kutade ifrån konstapeln. Fransmannen skänkte tillflykt, till K:s ökade tacksamhetsskuld. Enorma madamen ämnade hålla K som betjänt och lekboll. Var tryggheten förnuftigare än fullständig frihet?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Prosa (100-ordare) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 329 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-01-28 16:38



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Tack för observation, Peter! Ja, går ju att utreda långt vidare än jag ens ville försöka här. Det svåra är ibland att avgöra vad som innebär trygghet och vad som innebär frihet. Eller om/när det rentav är samma sak... I boken tycker jag K möter folk med ytterst begränsande inställning till livet. I den kontexten kanske all frihet blir dömd att vara ensamhet?
2010-01-28

  Catharina Edin VIP
Man förstår att du gillar Kafka, du har nog lite Kafka i generna tror jag.
2010-01-28

  peter markurth
gillar denna frågeställning, frihet kontra trygghet..man kan förstås närma sig detta på ett flertal sätt, dock tog du upp frågeställningen(vilken är av stor vikt) på ett bra sätt
2010-01-28
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP