Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bild: Jonas Wängestam


kärleksvägar

 

Min första kärlek var ett oändligt universum outgrundligt evig

Min andra kärlek mäktig som planeten Tellus,  rund och full av äventyr

Min tredje kärlek doftade som en asiatisk kontinent, spännande och mystisk

Min fjärde kärlek låg som ett värmande täcke över Europa, dold under religion och tukt

Min femte kärlek var en Nordisk stolthet, kylslagen och hämmad

Min sjätte kärlek glänste mörk av asfalt likt en motorväg i norr, fartfylld och utan rastplats

Min sjunde kärlek liknade en landsväg full med sprickor och många avtagsvägar

Min åttonde kärlek var en grusväg,  huden skrapades långsamt sårig

Min nionde kärlek var en skogsväg , snårig och vilsen

Min tionde kärlek var en krokig stig i skogen , där träden stod ivägen för mina kritiska frågor

Min nuvarande kärlek är en lina

spänd mellan livet och döden 

 




Fri vers (Fri form) av L.byström
Läst 127 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-01-30 11:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

L.byström
L.byström