" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"Välj en väg med ett hjärta" Ordspråk från astekerna.




LYSSNAR EFTER VÅR

Djupt
inne i min svarta natt
slår Atlantens
stora hjärta
rytmiskt
under hud av is

Jag
tyngd av snö
undangömd
men är inte död

Väntar
islossning
köldmask faller
över krokusars
gaslågor i mörkret

Koltrasten
sjunger i
mitt blod

Då ska jag sova
där i sanden
och

Lyssna

Lyssna

Lyssna

Även till mitt eget hjärta




Fri vers av Jan Linderoth
Läst 268 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-02-03 15:17



Bookmark and Share


  am
Gillar den här dikten mycket.
2010-03-14

    Melona
åh, precis...


att hjärtat är sin egen vår
full av fågelsång och
glimmande krokusar och
nyspruckna små musöron...


tycker om detta
att lyssna inåt
såväl som utåt!
2010-02-03
  > Nästa text
< Föregående

Jan Linderoth
Jan Linderoth