Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kassandra ligger tyst

 

Kassandra ligger tyst, säger inget, orkar ej mer bråk.

Fast, ändå jag kan höra alla de tysta barnens nöd.

Deras vädjande apati talar sitt tydliga språk;

Varför vill man inte ha oss, varför vill man vår död?

 

Varför kastas de ut till gator och soptippar?

Vad har de gjort för ont när vi gör dem detta?

Död och fruktan endast, är det som de förknippar

hot om utvisning med - och det med rätta!

 

För alla de vakna barnen är det skräcken

för de fasor från vilka de tvingats på flykt,

skuggor ur det förflutna, utan skyddsräcken.

Det hörs i deras verkliga skrik, en inre konflikt

 

Man hör det i gråten i nattens oroliga dvala,

där fruktan är en allt mera dominerande verklighet.

I rädslan att alltid och överallt vara illegala

är de utelämnade till "förståsigpåares" godtycklighet.

 

Så här ser verkligheten ut för Zenija och Habiba,

Branislav och Jagoda och allt vad de heter.

De barn som behöver få komma till ro...

De, liksom alla de andra barnen...

 

...ur de förföljdas och statslösas grupp.




Fri vers av Hawk
Läst 222 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-02-09 12:09



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Man mår alltid dåligt av att höra barn fara illa, man önskar man kunde göra mer för dessa barn. Det är hjärtansskärande när man tänker på dem.

Bra skrivet tycker jag!
2010-02-09

  Johan Bergstjärna VIP
Starkt skrivet om ett angeläget ämne!!
2010-02-09
  > Nästa text
< Föregående

Hawk
Hawk