Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

3-rading

när avvecklades
telefonkioskerna med
myntautomater




Bunden vers (Haiku) av Anders P VIP
Läst 666 gånger
Publicerad 2005-10-30 13:02



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
Ja Herre jestandes...plötsligt kommer jag att tänka på den där telefonkiosken i Högboda ( där jag föddes) för den hade vi mycket myspys i,tjuvrökte bland annat - ja det är sååå tråkigt med de nya telefonerna för det känns så opersonligt att använda dom...
2005-11-02

  Anders P VIP
Jag ser slopandet av myntautomaterna som en tragisk milstolpe. en bekräftelse på förlorad oskuld, brist på tillit mellan människor.
2005-10-31

  Petter Boman
Kanske en fin fundering, men det är just det, en fundering. Som poesi är detta inte mycket att hänga i julgranen. Sjutton stavelser, jovisst, men är det haiku? Är det senryu? Nej. Det här är en frågeformad sats som radbrutits för att få haikuform. En haiku bör innehålla en stegring fram till sista raden, sista raden bör vara en "punchline" som förklarar det tidigare innehållet. Denna innehåller varken eller. Jag skulle gärna läsa en samling av den här typen av funderingar, men detta på "bara ord", eftersom det enbart känns krystat att bryta raderna och lägga in under "haiku". Styrkan i haiku är det som står mellan raderna, det associativa djupet, inte de exakta ord som står skrivna i dikten.
2005-10-30

  Cris
En bra fråga, plötsligt finns de bara inte där..
2005-10-30
  > Nästa text
< Föregående

Anders P
Anders P VIP