Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I Becksvarta Intighetens Tomhetstimma

~¤~

 

Stjärnstoft

bekläder markens dyvåta natt

violer blå halvvägs upp för himmelstrappan

gungar i tung luft abstrakt


humlors surr inombords

vintervita kvällars nattliga isgatspromenad

frusna själar i sina vinterklädnader

flyger korta notspelssträckor i en serenad


Månljusstigar

som jag bestiger leder åt alla håll på en och samma gång

troll som ser ut som människor som ser ut som troll

lyss till nattens sång


solen sover

i becksvarta intighetens tomhetstimma

mannen i barnet i mannen är jag

om det skall den här dikten minna

LPWJ 04/02/10




Fri vers (Fri form) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 757 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2010-02-05 01:01



Bookmark and Share


  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
mycket, mycket fint ...
2010-06-03

  Nils Teodor VIP
Vacker
Dina målande ord
skapar en skön stämning
2010-02-28

  Bibbi VIP
Skön alltigenom.
2010-02-11

  Ulf Lagerholm
"mannen i barnet i mannen är jag"

i sin komprition och tvåvägs dubbeltydighet är detta inget annat än ett smått genialiskt snitt

hattlyft
2010-02-08

  thyra
Vemod och tillförsikt i orden! Pojken och mannen och trollet, allt i ett!
Känslan sprider sig långt utom orden, fram till läsaren :) Fint!
2010-02-06

    ej medlem längre
Gillar...
2010-02-05

  Yrre VIP
Mycket vackert skrivet, detta tycker jag mycket om.
2010-02-05

  Din Fiende
Skön korrelation mellan dessa två rader: "troll som ser ut som människor som ser ut som troll" samt "mannen i barnet i mannen är jag". Jag gillar verkligen skrift som får min hjärna att vecka sig än mer. BOOM!
2010-02-05
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP