Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Försiktig men uppriktig självkram med pepp


Nu hyllar jag dig, skön Caprice!
Det får de andra tåla
Jag höjer nu, o sköna Miss
mitt stop att med dig skåla

för kreativiteters mängd
för vitterhet och anka sprängd
för konkretion i någon längd
för dörr som ej är stängd

för bunden form och visst humör
för olja så abnorm i smör
för varjehanda damcharmör
för makadam och ör

för glimt och sånt i ögats vrå
för skrymt som lånat sig till sjå
för skörhet som sig speglat så
att livet gått i stå

Hej hopp för denna sköna mö
för Musan, än alert än slö
för snö som snart skall bliva tö
för stjärnor som sig strö

i tusenden på himlavalv
för dikt som stannat blott som halv
fast skalden darrat som en kalv
i nätters vredesskalv

För sånt och mer, nu drick mig till
o härliga Caprice!
I diktkvarter mig skänk en drill
när Musan tar en Swiss

och pausar i sitt flödes stril
att gripa tanke läcker
Men mottag sedan ödets fil
att slipa dikten smäcker...





Bunden vers (Rim) av Caprice! VIP
Läst 959 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-02-06 23:34



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
En riktig sköning det här, fortfarande!:)
2010-10-11

  Suzy med punkterna
Vilken underbart skön text!
2010-02-07

  Carola Zettergren
JA!!! Hejjarop och stående ovationer!!!! Sparas så klart, så himla underbart!:)
2010-02-06
  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP