Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

jag ska testa stereotypen för hunger, vilsna själars stad (ge mig kärlek i paris )



I September lyfter planet mot Paris
Bonjoure madame,
dela med dig av din stad

Varje kreativ själ ska ju ha levt några rannsakande månader på paris gator för att kunna fylla sitt liv i ord
det låter bra i tryck

med en destruktiv underton ska passionen blomma
ned i toner och ut på tomma blad
jag ska gråta mitt hjärta i delar
tills frankrike dränkts och mina dikter seglat iväg

får jag kalla mig en kreativ själ, en konstnär i det undangömda
- det vackra som endast ögon i akvarell kan se

får jag kalla mig djup
om jag refererar till Olivier från Montmartre
- slänga in citat med fransk brytning under samtal


får jag älska
om jag lärt mig i Paris



får jag kalla mig själv musiker om jag spelat
på paris trottoarer - kullerstenar mot fotsulor

får jag kalla mig fotograf och jag medtar en systemkamera,
skapar en fondvägg av ett endaste stort kollage
lite hipp som happ
som att det bara hamnat där

får jag kalla mig alternativ om jag färgar mitt hår brunt och klipper det i en asymmetrisk frisyr


I September lyfter planet mot Paris
jag ska testa stereotypen för hunger,
vilsna själars stad












Fri vers (Fri form) av L.S
Läst 497 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-05-19 17:54



Bookmark and Share


  Känslovarm
Bokmärker. Älskar alla "Får jag"-stycken.
2011-03-01
  > Nästa text
< Föregående

L.S
L.S