Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
http://www.youtube.com/watch?v=ewvkauIMmbQ&feature=PlayList&p=179E1839480F622D&index=10


Mannen skynda dig hem

Hörrö mannen skynda dig hem
Du har mycket att göra
för nu ska du
dra ut sladden,
ta fram hammarn
plugga i kontakten,
handla på Rusta,
fjorton meter rör,
plattor till trädgårn,
lister i källarn,
klinkers till hallen,
lampor i köket
och diskmaskin trasig
Hörrö mannen skynda dig hem
Biran står immig och väntar
Du har mycket att göra
för nu ska du
fixa alla gänger,
mäta rätt i hörnen,
allt ska va' i våg,
annars klagar svärmor,
och få hjälp av Totte
han kan köra grävarn,
fjorton meter rör
ska ner innan tjälen
Hörrö mannen skynda dig hem
Du har mycket att göra
När natten faller på
En kyss eller mer än så
Hörrö mannen skynda dig hem

Hörrö mannen lyssna här nu
Vem äger marken din?
Banken äger
Vem äger huset ditt?
Banken äger
Vem äger bilen din?
Banken äger
Vem äger livet ditt?
Kan det va' nån annan?
Vem betalar bankens förlust?
Du och Totte pröjsar,
pröjsar på skatten,
pröjsar bankens förlust
Hörrö mannen skynda dig hem
Det är ditt andra jobb
sköta bankens hus
Husbond vill du sköter,
sköter hans fina hus
Han vill du håller allt i trim
det är ju husbon's saker
när allt kommer omkring
Hörrö mannen skynda dig hem
Tänk på att hon väntar
hon väntar på sin man
Hon väntar med sin trohet
hon väntar med sin barm
Hörrö mannen skynda dig hem
Och hon väntar, hon väntar
på sin byggarekarl
som vårdar bankens saker
Det är ju husbon's saker
när allt kommer omkring
Hörrö skynda dig mannen,
skynda dig hem,
skynda dig hem




Fri vers av montaigne
Läst 526 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-02-09 12:44



Bookmark and Share


  Mr Lindemann VIP
"Vägen hem var mycket lång och ingen har jag mött, ... Skynda dig älskade, skynda att älska, dagarna mörkna minut för minut, ... den är drömmen om det man kunde vinna. Du kommer kanske nån gång, förr'n skymmningen blir blå, ..."

det är av någon känd visdiktare

kom att tänka på den
2010-02-09

  Gunnel André VIP
Jag har sett youtube-avsnittet förr...hos dig? Hursomhelst är din text en suverän version av mannen som inuti det framrusande tåget trodde sig ha en stund för sig själv - tills han upptäcker att han är iakttagen. Snyggt!
2010-02-09
  > Nästa text
< Föregående

montaigne
montaigne