Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Böcker med bojor

förbjudet att läsa böcker
läsaren fängslas
torteras

många dör i tortyr
okända mordoffer
anhöriga utan aning om var
de vilar

regimens verktyg plockar
fotografier från album
alla vuxna och barn
får böta för sitt brott

det spelar ingen roll
om du är oskyldig

inget lämnades
som minne från barndom

tillslut bara gråa hår
blir kvar




Fri vers av ZARIFE DEMIR
Läst 259 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-02-10 17:09



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
'Skräckens ministerium' finns det en bok av Gramham Greene, som heter, författaren är död men författarskapet lever, ungefär som hoppet om att en dag förtrycket skall bytas av med någon sorts folkstyre. Hoppet finns, där trots att makt korrumperar.
2010-02-26

  walborg
Fint att Du skriver här på sidan!!
2010-02-18

  Bibbi VIP
Gör så ont att läsa.
2010-02-11
  > Nästa text
< Föregående

ZARIFE DEMIR
ZARIFE DEMIR