Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

trött på att så ofta bli avbruten...




Deltagandets konst


du får gärna berätta...

jag lyssnar
stöttar
upprörs med dig

men drag sedan ett
djupt andetag

låt en mikrotystnad
klinga ut

avbryt inte ideligen min
berättelse

med

"det var precis samma som..."

låt mina upplevelser få betyda
något eget
utan omedelbar jämförelse

som inte efterfrågats!

lyssna istället
stötta med samtalsmarkörer
medkänslans tonfall

och ge mig en enda gång

berättarro...

 

you might like it...

 




Fri vers av Caprice! VIP
Läst 274 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-02-12 02:17



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
Mmm.. det kan bli så påfrestande ibland, jag känner ett antal människor som är världsmästare på att avbryta, och jag som har så lätt för att tappa tråden mår faktiskt ofta riktigt dåligt av det! Man kan bli stressad för mindre!
2010-02-12

  erkki
Att kunna lyssna är en stor konst.
Ännu större är den, om man är en god berättare...
Om man är en riktigt god berättare är lyssnandet inte längre en fullt så stor konst...
2010-02-12

  Quasimodo
Att kunna lyssna och se, en stor och fin konst !!
2010-02-12
  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP