Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vi är det där mellan 1 och 100


Vi kan vara vakna långa nätter, se stjärnorna blinka och himlen bekänna färg. Kasta blickar ut i natten som ekon, fånga det vi vill. Slösa lönen på kaffe och tankar på bartendrar och Dj´s. Kasta mynten i brunnen och skuggor mot väggarna.





Vi kan se tåg rulla förbi och intala oss tusen gånger att vi inte missar något här, lova stort och inte hålla något alls. Rista in kärlekar i träden.





Vi kan drömma om en vår, låtsas att den kommer vara förevigt. Tro på något större, leva på det lilla, le åt regndropparna, de faller så vackert ikväll. Dela kakor, planer, resor, toner, vantar. Kavla upp armarna, skrika åt tröga puckon. Få panik i barer och glädjerus i hallar, skoskav om helgerna och kramp på måndagarna.






Le åt regndropparna, de faller så vackert i kväll





Fri vers av sårosa
Läst 264 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2010-02-13 18:00



Bookmark and Share


  eskapism.
jag älskade den dikten. den kändes så äkta utan att för den sakens skull falla över på någon klichéartad sida. måndagskramp kan vägas upp av skoskav om helgerna. faktiskt.
2010-02-21

  LilyRasp
Så vill jag leva.
Så vackert utan att vara smörigt. Faktiskt.
Tycker om
2010-02-20

  Baystream
"Kasta blickar ut i natten som ekon, fånga det vi vill"

"Kasta mynten i brunnen och skuggor mot väggarna"

Extra applåd för dessa.

Känslan är konstan genom hela texten, snyggt!
2010-02-17

  tova nilsson
åååååh, som jag har saknat dina texter känner jag nu och åh, så underbar den här var.

feel good-status på den verkligen
blev helt lycklig nu
åååh
2010-02-14
  > Nästa text
< Föregående

sårosa