Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ingenting




vinden faller
utanför oss finns ingenting


natten
ett eko mellan husen
viskar hemligheter
mellan ljuden finns ingenting
där ligger tystnaden orörd
utanför den

finns ingenting






Fri vers av sårosa
Läst 437 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2011-03-13 12:28



Bookmark and Share


  Prins Hatt Under Orden
gillar känslan du skapar
2011-07-24

    ej medlem längre
Vacker text som känns som en cirkel som innesluter allt och utanför vilket inget överhuvudtaget existerar. Det finns något vilsamt i den här dikten som om den präglas av en behaglig tystnad, en tystnad som man visserligen ibland kan frukta men som här ligger jungfrulig och orörd. Ekot mellan husen viskar varsamma hemligheter i natten och vinden faller utanför, men inuti känns det likväl ombonat och tryggt. Dikten kan nog också läsas på många och kanske helt skilda sätt; antingen som en upplevelse av frid eller som en beskrivning av en djupt känd frånvaro. Stillheten finns där hur som helst och texten känns lika solid som en skulptur. Den tar sin plats i rummet och fyller helt och hållet rymden i vilken den är skriven. Med bara några få koncentrerade strofer inger den en känsla som till sin karaktär närmast måste beskrivas som meditativ och som väcker tankar, föder känslor och gör ett intryck.
2011-03-24

  Mow Dean VIP
wao. bra!
vilken skön känsla.
som vaccum.
2011-03-23
  > Nästa text
< Föregående

sårosa