Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sluta aldrig att leva



Så visar livet vägen
steg som nyper sig fast
eller springer iväg

Tiger som lövet
i nattens djupsömn
eller tjoar som ugglan

Livet visar verkligen
vad som finns
eller tigger om mer

Natten är en bro
mellan dagens längtan
och verklighetens tro

Så visar livet vägen
steg på sunkig myr
eller fast mark

Det är inte Du som felar
val i egen rikting
eller val av tvång

Livet visar trots allt
vilka val som triumferar
eller som är allra bäst

Vårt liv är en stege
mellan livet och döden
och kampens brinnande fackla

Sluta aldrig att leva




Fri vers av Betlehemsstjärnan VIP
Läst 288 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-02-15 12:52



Bookmark and Share


  Christine Sabel
"Vårt liv är en stege mellan livet och döden", den talade till mig, tack för den, sluta aldrig att leva, vishet! Existera gör man ju alltid....
2010-02-20

    Bodil Sandberg
En underbar dikt om det fantastiska livet..tycker mycket om den avspända men dock mjuka känslan
2010-02-15

  Larz Gustafsson VIP
"Kampens brinnande fackla".
Ett underbart uttryck!

Det eviga livet börjar redan här.
2010-02-15
  > Nästa text
< Föregående

Betlehemsstjärnan
Betlehemsstjärnan VIP