Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ursäktens dilemma

Ursäkt....
ett...
är djungelns grönskande träsk

fångar den banbrytande
på...
intressant sätt

Ursäkt...
två...
nivå av lågt stadium

måste förklara
de...
ytligaste fenomen

Ursäkt...
flera...
är mer än en

tar min verklighet
till...
en annan nivå

Ursäkt...
så....
djupt inrotat

ser konstigare
ut...
än vad det är




Fri vers av Betlehemsstjärnan VIP
Läst 241 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-02-15 15:39



Bookmark and Share


  aol
en klok fin text,
2010-02-22

  Larz Gustafsson VIP
FÖRLÅT

Vi gingo båda i fällan
och tappade sans och takt.
Nu står där ett ord oss emellan,
ett ord som aldrig blev sagt.

Det vackraste ord vi äga
skiljer oss ännu åt.
Vem av oss två skall
säga först ett blygt: Förlåt?

Jag gömmer en isnål i blicken.
Du äger en sylvass häl.
O, om det bara gick en
majdag fram i vår själ.

Vi stäva mot samma stränder
och sitta i samma båt.
Här har du mina händer!
Reskamrat, förlåt!

Nils Bolander
2010-02-15

  Larz Gustafsson VIP
Ordet "förlåt" kan vara så svårt att säga...
Men sedan har vi "ursäkt" i bemärkelsen undanflykt eller svepskäl.
2010-02-15
  > Nästa text
< Föregående

Betlehemsstjärnan
Betlehemsstjärnan VIP