Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det förflutnas andedräkt


Skuggans dofter

Jag är ung och jag kan leva livet
Det är okej att göra misstag
okej att vara dum och naiv
för jag har hela livet på mig att vara smart

Jag har lagt allt bakom mig
Jag har suddat ut
rivit ut
blockerat
och raderat

Borta

Men nej
för så kommer lukterna
En hastig förbigående vind från en jacka
slänger mig tillbaka
Överallt

Det kommer tillbaka

Jag känner lukten som jag snusat in från din tröja
Lukten från ett rufsigt hår
lukten från ett hemligt möte
Lukter
Dofter
Skelett i garderoben
Stinker

Inte så långt borta

Tryckte på delete
Men tömmer inte papperskorgen
Letar efter ett sätt att disfragmentera min hjärna
Men det är ett svårt system att förstå sig på
för en flicka som bara trodde att hon var stor

Jag borde hållit för näsan
Det kommer tillbaka




Fri vers av Pyrén
Läst 298 gånger
Publicerad 2010-02-16 08:15



Bookmark and Share


  Marlboroman/Hg VIP
Oxå missade jag din kommentar: Det förflutnas andedräkt. Enaståande välformulerat!
2010-02-26

  Marlboroman/Hg VIP
Ånyo en titel som är oerhört stark och bra. Men resten är lite "ljumt". Begriper inte varför du håller för näsan. Vill du det borde titeln varit "Skuggans odörer".
2010-02-26
  > Nästa text
< Föregående

Pyrén
Pyrén