Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En gammal dikt från 1978 av Ingemar Andersson, Katrineholm


Fallet

Mina ögon föll genom nattens grus
just när vindflöjeln slutat sopa betongtrappan
Min älskade smekte mig med sin värkande blick
Jag anade hennes ande,
men nådde inte hennes kropp.

O, du livets labyrint
i vars cirklar vi driver
i vår eviga längtan
Efter vad?
Smek mig med dina isande läppar
Kylan i mitt bröst är bättre
än Intet.




Fri vers (Fri form) av Ingemar Andersson Katrineholm
Läst 218 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-02-16 22:31



Bookmark and Share


  Sommarnattsljus
Oj! Stark!
2010-02-18
  > Nästa text
< Föregående

Ingemar Andersson Katrineholm
Ingemar Andersson Katrineholm