Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Eldflugor, smekningar och ett flagnande farväl


Det finns eldflugor baby. I mitt tak av stjärnor. De fläckar synen likt fotoblixtar som dröjt sig kvar. För länge.

Som jag.

Men vi behöver inte vara rädda mer. Du kan andas igen. Nu har alla desperata rop äntligen ekat ut. Bara något enstaka r kan möjligtvis rulla kvar.

Dovt.

Mina väggar har flagnat från minnen. Smekningar på min hud har jag spacklat bort. Sandpapprat och slipat. Jag har ordnat min fasad.

Andats till insikt.

Orden du aldrig sa. De som låg mellan varje rad när du särade dina läppar och jag mina ben. Deras mening nådde fram till slut.

Du var för bra för mig.

Det är okej baby. Jag har eldflugor i mina drömmar. Du har vett. I din oklanderliga aura finns ingen plats för en kittlande svärm av brinnande klot.

De har vingar.

Liksom jag. Du lever på marken, mina tankar flyger långt iväg. Och jag saknar sans utan att sakna. Vi vet båda att med det kan du inte leva.

Och förnuft bortom sunt skulle kväva mig.

Till slut.

Nu strör jag jord över oss. Gräver djupt, begraver och sörjer klart. Med mig fick du ingen ro och jag hade vissnat i din perfektion.

Så jag lyfter. För jag, jag behöver också vara bra. Trots att jag aldrig blir fulländad som du.





The End.




Fri vers av malin...
Läst 275 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-02-17 21:17



Bookmark and Share


  Andreas Widell
påminner mig om MTV utnötade men sköna låten med Owl City...
men antar att det beror på dess titel: "Fireflies" xD

men schysst, duktig du är<3
kramar!
2010-02-20

  kollrigheter
Okej jag måste börja i slutet och ogilla The End. Men det är en smaksak. Precis som resten av min kritik.

Det finns en del formuleringar som jag ibland är allergisk mot, och då just i ordvalen men det är märkligt för just i den här så spelar de inte så stor roll. Jag förstår tanken bakom orden och känslan bakom formuleringarna och just de är oklanderliga. En fin dikt som får mig att fundera en del på mig och mina relationer. Tack.
2010-02-17
  > Nästa text
< Föregående

malin...
malin...