Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

minimalistisk period




vintern [kyla i dimma]

~*~

is

rimfrostmönstrade kristaller på fönster

rök ur eldarna kring sjön



snöflingor likt barns reflexer

eller är det tvärtom

spegelvärld

blank ligger isen som äldre poesi och brev

efter decennier höljda i dunklets dimma

 

i glaciärernas tjäle

 

nu i

orörd

timma

 

fri att tänka kreativt igen

vinterkylan åter detta skrev

 

LPWJ 18/02/10




Fri vers (Modernistisk dikt) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 639 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2010-02-18 21:38



Bookmark and Share


  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
fint...
2010-11-29

  Nils Teodor VIP
Vacker som en spegelblank
is i gryningstimman
Du har en god hand
med ord som står i brand
2010-03-01

    ej medlem längre
"Blank ligger isen som äldre poesi och brev
efter decennier höljda i dunklets dimma"

Jag tycker om hela dikten, men dessa rader var väldigt
fyndiga och bra.


Hälsn. Ann
2010-02-20

  L Patrik W Johansson VIP
Blank ligger isen var en fantastisk is-diktsamling som DN gav ut med spegelomslag en gång på 90-talet

http://www.dikter.biblioteket.se/Collection.aspx?id=1529

Be well,
LPatrikWJ

2010-02-18

  thyra
Harmoni i ord och bild! Fint!
2010-02-18
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP