Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gnistan

Snart ska dem laga med hammar och spik
jag ska fästas i marken
Och med nål och tråd ska jag hålla ihop.

Dem limmar, syr, hamrar
och tror det räcker till.

De försöke ersätta
verksamheten
i mig med
något helt
något nytt
något naivt
En nyfödd
Ett spädbarn

De förlitar sig på modersinstinkten.

Ingen kvinna kan förskjuta
något orört, något skört och heligt
som ett nyblivet liv.

Men,
det hela och fullständiga
gör sönder kvinnan jag är.

Gör mig påmind om
mina förlorade
hjärtslag
påminner mig om
sprickorna
om felen

om hur otillräckliga
mina armar är
om hur otillfredsställande
svar jag har

och

om
hur längtan har
avlidit.




Fri vers av Матрёшa
Läst 262 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-02-18 23:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Матрёшa
Матрёшa