Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

blockflöjt - ett av få instrument där vänster lillfinger inte används...
har ändå spelat en rad andra instrument också - försök bara hejda den tonhungrige/a... ;-)




Barndomstrauma (vändsommar)


mjölkkrukan bar
femsiffrigt nummer
med tydlig rytm

åkte på kärran
mot Mammas vilja
bakom fyra krukor

kärran sattes ned
vid källaren
med ett ryck...

sjuårsfingret krossades
mellan
kärrans stöd och marken

drog samtidigt en kruka
över mig
som "tvångströja"

glömmer aldrig

blodspåret
smärtan
Mammas förfäran

föraning...



livet gav mig en blockflöjt

när mitt sinne längtade
en fiol

på lasarettet
fixades till ett nytt finger
obrukbart men dock...

sjuårsnageln
är märkligt nog mindre
än sjuåringars...

jämför då och då...





Övriga genrer av Caprice! VIP
Läst 282 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-02-20 16:39



Bookmark and Share


  Suzy med punkterna
Nä inget kan hejda den som hungrar efter toner....fint berättat
2010-02-21

  Carola Zettergren
Hujedamig som det kan gå... ett minne för livet i sanningens namn!
2010-02-20

  aol
så levande stark dikt
2010-02-20
  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP