Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En osjälvisk väg


det är så lätt att vara människa
när solen når mina ögon
och vinden är stilla

det är så lätt att titta på himlen
då lätta moln dansar
och stjärnor glimma

just då är det oändlighet
som havet möter himlen
just då känns nåden stor

det är så svårt att vara människa
när nätter är långa
och tankar väcker ljuset

det är så svårt att se all orättvisa
när världen skriker
och människor lider

just då är domen hård
som att det inte alls finns
nån hand som håller om

det är så lätt att vara människa
när målen möter verklighet
och kärleken blommar

det är så lätt att se livet leka
då ändlöshet andas
och skänker lätta steg

det är så svårt att vara människa
när ensamheten knackar
och sjukdom intar liv

det är så svårt att greppa allt
när förståndet tryter
och stänger öppna dörrar

det är så lätt att vara människa
då vägen får vara ljuset
även i mörka gränder

det är så lätt att släppa in
den som älskar oavbrutet
och skänker tröst till tårar

det är svårt att vara arvinge
till skaparens mästarhand
då skuggan förföljer

det är så lätt att säga ja
till mästerens beskydd
på människans solkiga väg

då vinner även nederlag seger




Fri vers av Betlehemsstjärnan VIP
Läst 362 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2010-02-23 14:45



Bookmark and Share


  Maria T
I dag fångfredag är den
nya tiden för evigt
genomlyst.
2010-04-02

  aol
en så underbar trösterik dikt,
2010-02-26

  walborg
Tack för en underbar och klok text om att vara människa.
2010-02-25

  Larz Gustafsson VIP
Frågan är väl om inte nåden ändå känns störst när man har misslyckats och ÄNDÅ upplever Guds närvaro.
Som om Han ville säga: "Jag tycker INTE om det du har gjort. Gör INTE om det. Men jag förstår...och vet allt..."

Skuggorna blir vi aldrig kvitt förrän vi är hemma. Om jag nu kommer så långt.
2010-02-23

  Christine Sabel
Det var stora vackra ord! Skulle ses av många någonstans....?
2010-02-23
  > Nästa text
< Föregående

Betlehemsstjärnan
Betlehemsstjärnan VIP