Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

GRÅTANDE ASFALTSÖGON

Blåslagen
av isiga knytnävar
reser hon sig
om
och
om igen.

tårade asfaltsögon
blont gräsrufs
skakar
sin kropp i frossa

Trycks
ned på knän
vägrar be
men sjunger
till sanden och bladen
reser sig
våren
med syster sommarvärme
i släptåg

Då vet vi
att istappars
diamanter
bara är en viskning av evighet

Men tills dess
gråter asfalsögon
strida vintertårar.




Fri vers av Jan Linderoth
Läst 455 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-02-24 22:17



Bookmark and Share


  Elaine.S VIP
Vårens födskovärkar...utdraget så det gör ont.
2010-02-25
  > Nästa text
< Föregående

Jan Linderoth
Jan Linderoth