Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tackar & bugar

det är väl så
att det är väldigt lätt
att lägga tacksamhet till & hylla andra
likväl som beskylla

det är lätt att tro
att något måste bero på någon
men visst, såklart att det finns
dessa någon som antingen hackat
eller lagat
man har klagat & sörjt
eller höjt dem till himlen

men nu vill jag utlysa
efterlysa
den man aldrig får bannlysa
utfrysa
den vi alltid glömmer
gömmer
& alltid dömer

vi som legat & inte kunnat resa
upp kroppen vi har
vår hesa röst har
ändå tröstat barn

barn inom oss

vi som tagit steg trots
att ögonen inte ser
trots att man
kastas tillbaka ner

samlar ihop spillror & bitar
plockar upp & lappar ihop
nitar fast, syr & limmar
i timmar
i månader
i år

men tack du, ni, alla
tack för hjälpen
det otroliga stödet
den kalla stjälpen
det mättande brödet

ibland tack
till vissa

alltid tack
till mig
jag

jag fanns alltid där
jag står fortfarande kvar
jag går, jag springer, jag ler
jag är den enda jag har
jag är stark
jag är pålitlig
jag har ryggrad
jag har val

Tack jag!




Fri vers av meje
Läst 190 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-03-01 18:32



Bookmark and Share


  Mr Lindemann VIP
Tackar och bugar. Vilken fin Award jag fick av en poet på närmsta himmel! Jätteglad blev jag! Jag har många jag skulle vilja dela ut den till. Till den hära poetissan som nyss skrev texten jag läst!Den ger mening åt tacksamhetens lov
tack
2010-03-01
  > Nästa text
< Föregående

meje
meje