Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
dammade av en sedan länge bortglömd förtvivlad text, den får vila här med de andra orden.


upp och ner

Ibland är livet upp & ibland är livet ner
där jag står nu är det bara vilse jag ser
dimma så tjock och grå av yra
jobba nio till fem och sju till fyra
på himlen skjuter blixtar i ilska
kanske symboliskt med livets trilska
när det hopar sig och livet ter sig hårt
när himlen mörknar och allt känns svårt
var går man under himlens blixtrande ljus
var går man när allt man hör är dån och brus
omkring mig i rummet är det dödligt tyst och timmen sen
jag hör bara mig
tankar åt pennan under glödlampans sken
inga svar, bara frågor, gåtor om livet om mig
när ska jag få veta, frustration, berätta och säg!
om ödet, känslor, vägbyten och kärlek
har allt samma svar som ordet säger, lek?
om min penna i blindo alla svar kunde skriva
hur livet blir, vem har mig kär, var kommer mitt ödes skepp att driva
men skulle jag få svaren där i min hand
valde jag nog att ej se mitt ödes strand
nej då är jag hellre den som styr och på egen hand min livsväg syr

För det är blott jag som väljer där vägarna skilja!
Det är blott i världen Jag
så ske Min vilja

Ibland är livet upp, ibland är livet ner, åska eller sol?
det Jag väljer, det Jag ser!




Fri vers av meje
Läst 208 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-03-01 21:15



Bookmark and Share


    ledstång
lite väl klyschig men jag gillar den som fan ändå!
2010-03-01
  > Nästa text
< Föregående

meje
meje