Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
skrev den här texten om sommarstugan farmor och farfar byggde. hon låg i cancer när hon fick den, hon visste att det bara var dagar kvar vi tog oss dit igen tillsammans genom texten. vi sa farväl. hon är Lommen som sjunger för oss där nu. Hennes älskade f


en promenad med farmor

Det finns en plats i mitt hjärta
jag tror du förstår
där man glömmer både tid och smärta
när man vandrar sina barndomsspår
där varje sten en saga gömma
sagor man inte kan glömma
där vindarna ens tankar försiktigt tömma
där man tillåts vara och bara drömma
jag hör röster skratta och tala
jag sluter ögonen och ser
genom vinet av vindarna svala
bilder från det förflutna där vi leker och ler
i varje rot, spik och träbit finns ett minne alstrat
dolt för dem som ej förmår
förnimma doft från aborrkött halstrat
föreställa sig stigar utan spår

Från skogen frigörs ett eko från förr
jag öppnar mitt sinne
tar mig ner till vattnets spegelblanka yta
till Lommens sagolika sång
låter min kropp där tyngdlöst flyta
jag vaggas till ro
en sista gång




Fri vers av meje
Läst 199 gånger
Publicerad 2010-03-01 21:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

meje
meje